Archief: Aanmelding wedstrijden Lange Baan
Geplaatst door: Alex Blom op: 06/11/2011
Aantal keer bekeken: 6986×


Algemeen
Verhindering
Begeleiding
Juryrooster
Wedstrijden MarathonAlgemeen

Roel Simons verzorgt de wedstrijdaanmeldingen voor de SSVN bij de baancommissie in Utrecht. We hebben startplaatsen op de volgende momenten:

- zaterdagavond
- zondagmorgen
- zondagavond
- dinsdagmiddag

Het aantal startplaatsen kan varieert per datum. Op http://www.bcutrecht.nl/ kan je meest actuele wedstrijdrooster en de lijst met startplaatsen vinden.
Indien je een wedstrijd wilt rijden, kan je je via e-mail aanmelden bij Roel. Let hierbij zelf op of je wel voldoet aan de limieten voor een bepaalde afstand. Indien je nog niet voldoet aan de limiet, dan kan je je uiteraard niet opgeven voor die afstand. De limieten kun je terugvinden op http://www.bcutrecht.nl/ (28-09-2010: Om een 700 m te rijden moet je op de 500m 1:00,00 rijden. Om een 1000m te rijden moet je op de 500m een 57,00 rijden).
De deadlines voor het aanmelden bij Roel zijn voor een wedstrijd op dinsdagmiddag uiterlijk vrijdagavond en voor een wedstrijd op zaterdag/zondag uiterlijk maandagmiddag. Opgave het liefst per mail naar roel.simons@gmail.com. Vermeld in je mail voor de opgave altijd: Naam, dame/heer, UT nummer, categorie, de wedstrijddag en de afstanden die je wilt rijden. Nieuwe leden kunnen hun UT nummer vinden op hun abonnement of opzoeken op http://www.knsb.nl/actief/disciplines/langebaan/sara. Daar vind je ook je categorie-indeling.

Indien er onverhoopt te weinig plekken beschikbaar zijn voor de SSVN, wordt er zoveel mogelijk een beroep gedaan op de reserveplekken bij de baan. De verdeling van de beschikbare plekken wordt door Roel Simons gedaan, zo nodig in overleg met de trainers. Hierbij wordt als regel gehanteerd, dat pupillen t/m neo senioren tenminste n keer aan de beurt moet komen voor een wedstrijd. De wedstrijden op de dinsdagmiddagen worden zoveel mogelijk toegekend aan pupillen. Indien een senior een keer een wedstrijd wil rijden, kan dit op de zaterdagavond of op de zondag.
Ongeveer 2 3 dagen voorafgaand aan de wedstrijd kan je controleren of je aanmelding is verwerkt in de startlijsten bij de BaanCommissie Utrecht (http://www.bcutrecht.nl/langebaan/uitslagnu.htm)

Verhindering

Heb je je opgegeven voor een wedstrijd en ben je toch verhinderd? Dan moet je je TEN ALLEN TIJDE zo vroeg mogelijk afmelden bij Roel (tel. 06 - 54 98 42 49). Controleer zelf altijd, of je toch niet op de startlijst bent vermeld. Zo ja, dan dien je zelf zorg te dragen voor afmelding in Utrecht, zie www.bcutrecht.nl, langebaan, uitslagen voor de procedure.
Als men niet via Roel kan afmelden voor een wedstrijd kan dat tot een half uur vr de wedstrijd naar het telefoon nummer van het Trefpunt 030-2616973.
Indien je niet tijdig afmeldt, dan wordt je door de wedstrijdleiding van BaanCommissie Utrecht geschorst. Hiertegen is geen beroep mogelijk.
Wedstrijdarmbanden

Begeleiding

Voor de junioren B, C en pupillen trachten wij zoveel mogelijk begeleiding te regelen, maar wij zullen, vanwege een tekort aan vaste begeleiders, soms ook een beroep op de ouders moeten doen. Het is noodzakelijk dat de schaatsers/sters altijd van tevoren contact opnemen met de betreffende begeleider, voor het maken van duidelijke afspraken m.b.t. tijdstip van vertrek, het vervoer en eventueel verzamelpunt. De veteranen, senioren, neo-senioren en junioren A rijden wedstrijden zonder begeleiding (self support). Het wedstrijdrooster is steeds op te vragen via bcutrecht.nl.

Juryrooster

Bij wedstrijden is een jury nodig. Het jureren bij de wedstrijden op de Vechtsebanen wordt verdeeld over alle verenigingen. Ook op de leden van onze vereniging wordt regelmatig een beroep gedaan.Wedstrijden Marathon

Een marathon rijden is anders dan een langebaanwedstrijd. Er wordt in een peloton gereden en het komt aan op tactiek in de wedstrijd.

Om marathons te kunnen rijden moet je een aantal dingen weten:

Leeftijd
Deelname is mogelijk voor alle rijders/rijdsters vanaf 16 jaar en ouder met een geldig trainingsabonnement van de Kunstijsbaan Utrecht en die in het bezit zijn van een geldige licentie met Marathonoormerk.
Voor jeugdigen van 12 t/m 16 jaar worden enkele jeugdmarathons georganiseerd. Alle jeugdrijders van SSVN met een abonnement op een KNSB uur hebben een wedstrijdlicentie met marathonoormerk.

Licentienummer
Het licentienummer staat op de wedstrijdlicentie kaart. Deze wordt aan het begin van ieder seizoen uitgereikt.
Het licentie nummer kan ook gevonden worden op de site van de KNSB, bij SARA, zie http://www.knsb.nl/actief/disciplines/langebaan/sara

Wedstrijdkalender
De marathons kan je vinden in de wedstrijdkalender. Deze kan je vinden op de baan zelf maar ook op http://www.bcutrecht.nl ,zie kopje wedstrijdkalender.

Opgave
Aanmelden moet voor de aanvang van een marathonwedstrijd op de Vechtsebanen bij de administratietafel, die bij de finishlijn staat. Elke keer dat je meerijdt moet je jezelf op de presentielijst aanvinken.
Maar het kan ook online via een PDF formulier http://www.bcutrecht.nl/marathon/docu/inschrijfformulier0910.pdf.

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig 20, waarvan 5 borg voor het beennummer. De borg is terug te krijgen, alleen op de laatste wedstrijddag van het marathonseizoen (na afloop van het Baankampioenschap) na inlevering van het beennummer.

Categorie-indeling
De categorien zijn C1, C2, C3 en C4. Dit zijn niveau-categorien van hoog naar laag. Er is dus geen indeling naar leeftijd of geslacht. Welke categorie bij jou past, is een inschatting van jezelf. Je kan jezelf vergelijken met anderen tijdens de trainingsuren en vragen in welke categorie zij rijden. Maar je kan ook gewoon laag beginnen en dan als het te makkelijk gaat overstappen naar een niveau hoger. Let wel op dat je niet een niveau lager kan. Dus beter 1 keer te laag dan 1 keer te hoog inschatten.

Afstand van de marathon wedstrijden
Voor C3 en C4 was dit resp. 20 en 10. Voor C1 40 en voor C2 30. Dit wordt echter definitief bepaald op de avond zelf.

Benodigdheden
Voor marathons in Utrecht heb je nodig:
- snijvaste scheenbeschermers;
- snijvaste enkelbeschermers;
- een beennummer;
- een transponder (niet verplicht).

Het beennummer ontvang je bij aanmelding op de baan. De transponder is te krijgen via de site: http://www.mylaps.com/ijstijden/.

De TC