Archief: Nieuwsbrief Jeugd 4/2/2016
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 04/02/2016
Aantal keer bekeken: 3029×


Hallo allemaal!

 

Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht en de soms zelfs al voorjaarsachtige temperaturen, beginnen wij van de JC soms al stiekem een beetje aan het skeelerseizoen te denken. Natuurlijk is het schaatsseizoen nog niet voorbij, maar toch schiet het al aardig op. In deze nieuwsbrief daarom niet alleen nieuws voor de schaatsende jeugd, maar ook nieuws en activiteiten voor de skeeleraars:

  • Foto’s open training en jeugd elfstedentocht
  • Sport- en spelmiddag 24 februari
  • Recordwedstrijden Thialf
  • Afsluiting schaatsseizoen
  • Clubkleding bestellen
  • Nog even speciale aandacht voor….
  • Agenda

 

Foto’s open training en jeugd elfstedentocht

De afgelopen weekenden was er genoeg te doen voor de schaatsers. Zo was er een open training waar familie en vriendjes eens konden ervaren hoe moeilijk schaatsen is. Ook konden jeugdleden laten zien hoeveel ze al geleerd hebben. In totaal deed er een groep van een kleine dertig dappere ouders, familie en vriendjes mee aan deze training. De trainers hadden er samen met de hulptrainers een leuke training van gemaakt en we hebben hierop eigenlijk alleen maar positieve en enthousiaste reacties gehad. Van deze training zijn foto’s gemaakt door Janine Meinten. Je kunt ze terugvinden via:

https://goo.gl/photos/PCHGuFuYe6v7qCpF8

Op zaterdag 30 januari kon er in Utrecht deelgenomen worden aan de jeugd elfstedentocht. Vijftien kinderen durfden de uitdaging wel aan en mengden zich in het feestgewoel. Want dat was het eigenlijk meer: een feestje op schaatsen! Er werd gestart in het donker, op de baan waren hindernissen en wakken en er moest er onderweg ook gekluund worden. Natuurlijk was er ook tijd voor koek en zopie en moest er gestempeld worden. Het feest werd muzikaal begeleid door een heus dweilorkest. We kwamen alvast een beetje in de carnavalsstemming! Uiteindelijk ging elke deelnemer met een elfstedenkruisje naar huis, de één wat meer “gehavend” dan de ander (dankzij de schminkpost onderweg). Foto’s van dit feestje kun je terug kijken via:

https://goo.gl/photos/uPaAfcCUkrBPGCNb6

En natuurlijk bedanken we Janine Meinten van de Activiteitencommissie voor de organisatie van deze activiteit!

 

Sport- en spelmiddag

Op 24 februari organiseert de JC een sport- en spelmiddag in Sporthal Strijland. Hierbij zijn natuurlijk zowel de skeeleraars als de schaatsers van harte welkom! Na afloop van het sporten gaan we gezellig met zijn allen een patatje en een snack eten en even bijkletsen. Hulpouders zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via jc@ssvn.nl

Wanneer: woensdag 24 februari
Voor wie: alle jeugdleden van SSVN en hun broertjes en zusjes (vanaf 6 jaar)
Waar: sporthal Strijland
Tijd: van 15:00 tot 18:00 uur
Kleding: sport/gymkleding
Opgeven: uiterlijk 20 februari via jc@ssvn.nl
Kosten: € 5,- per persoon

 

Afsluiting schaatsseizoen

Het lijkt nu nog heel ver weg, maar toch: de afsluiting van het schaatsseizoen komt langzaam dichterbij. Daarom zullen de trainers de paspoorten weer gaan bij werken. Je mag je paspoort daarom vanaf nu bij je trainer inleveren. De laatste schaatstraining zal zijn op zaterdag 12 maart. Heb je nog geen schaatspaspoort, geef dit dan even aan via jc@ssvn.nl
Begin april zullen de skeelertrainingen weer starten. De precieze datum is nu nog niet bekend, maar hoor je in de volgende nieuwsbrief.

 

Recordwedstrijden Thialf

Op maandag 14 maart van 16.00 uur tot 19.00 uur kun je in Thialf recordwedstrijden rijden. Een aantal van jullie heeft hieraan vorig jaar al deelgenomen. Je ontvangt nog een aparte uitnodiging voor deze wedstrijden in je mail. Maar als je nu al weet dat je hieraan wilt meedoen, noteer deze datum dan alvast in je agenda!

 

Clubkleding bestellen

Bij de Jeugdcommissie krijgen we nog wel eens vragen over clubkleding. Heel begrijpelijk, want die clubkleding ziet er heel flitsend uit. Natuurlijk beantwoorden we deze vragen graag, maar je kunt hiervoor ook op de website terecht:

http://www.ssvn.nl/index.php?Pagina=Clubkleding

Hier vind je alle informatie over prijzen, waar je precies kunt bestellen en wat je precies kunt bestellen. Ook voor vragen over clubkleding kun je hier terecht. Mocht je club skeelerkleding te klein zijn of wil je graag kleding bestellen, denk er dan aan om dat op tijd te doen. Houd rekening met een levertijd van ongeveer 8 weken.

 

Nog even speciale aandacht voor…

Afgelopen zaterdag werd het Nationaal Pupillen Toernooi verreden, het officieuze nationale kampioenschap voor pupillen. Nika en Lièn van Dasselaar, Britt van de Put en Sofie Bouw kwalificeerden zich voor dit toernooi. Deze dames skeeleren in de zomer bij de SSVN en trainen in de winter bij LWSK. Dat ze zich kwalificeerden is op zich al een felicitatie waard, want dat is echt een heel knappe prestatie! Voor Sofie Bouw leverde het zelfs drie gouden medailles op. Ze werd eerste op de 300 meter, 500 meter en ook allround kampioen. Van harte gefeliciteerd!

http://nijkerk.nieuws.nl/sport/59216/sofie-bouw-nederlands-kampioen-schaatsen/

Aankomende zaterdag wordt het NK Jeugdmarathon in Groningen verreden. Ook hieraan zullen weer SSVN’ers deelnemen, namelijk: Diede Wallet, Jari van Polen, Lièn en Nika van Dasselaar en Matthijs de Feijter. Uiteraard wensen wij hen succes en vooral veel plezier bij deze wedstrijd!
Meer informatie over deze wedstrijd is te vinden via: http://www.schaatsen.nl/media/20163/wedstrijd-tijdschema-nk-jeugd-marathon-groningen.pdf

 

Agenda

Za 6 feb: NK Jeugdmarathon, Groningen
Za 13 feb: Finale LWSK Competitie Wedstrijd - Pupillen F t/m A en junioren Langebaan, Dronten
Za 20 feb: 7e Baanwedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren Langebaan, Dronten
Wo 24 feb: sport- en spelmiddag, sporthal Strijland
Za 27 feb: 2e Wedstrijd open inschrijving - Pupillen F t/m A en Junioren Langebaan, Dronten
Za 5 mrt: 8e Baanwedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren Langebaan, Dronten
Za 12 mrt: laatste schaatstraining
Ma 14 mrt: recordwedstrijden Thialf

 

Dat waren weer de belangrijkste nieuwtjes. Heb je nog vragen, stel ze dan gerust. Spreek ons even aan of stuur ons een mailtje via jc@ssvn.nl. Tot ziens bij één van de activiteiten!

 

De Jeugdcommissie


Geralde van de Bunt,
Peter de Groot,
Daniël Kamphuis,
Bea van de Put,
Marjan Voortman