Archief: Nieuwsbrief Jeugd 8/10/2015
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 08/10/2015
Aantal keer bekeken: 4056×


Hallo allemaal!

 

Inmiddels hebben (bijna) alle schaatsende jeugdleden hun eerste trainingsrondjes op het ijs gedraaid en zijn ook de eerste wedstrijden verreden. Natuurlijk betekent dit niet dat je niet meer kunt skeeleren. Als het een mooie droge dag is, dan kun je ook nog steeds je skeelers aantrekken en een rondje rijden. Voor skeelertrainingen moet je helaas weer wachten tot in april.

 

Agenda

10 oktober 2015: 2e Baanwedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren, Leisure World Dronten
24 oktober 2015: 1e LWSK Competitie Wedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren, Leisure World Dronten
7 november 2015: 3e Baanwedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren
19 november 2015: Jan Maarten Heideman Bokaal  Marathon, Leisure World Dronten
28 november 2015: 2e LWSK Competitie Wedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren, Leisure World Dronten
21 en 22 december 2015: schaatskamp (voor jeugd van 11 jaar en ouder)

 

Uitslagen clubwedstrijden en foto’s uitreiking medailles en diploma’s

Tijdens de laatste training werden de medailles van de clubwedstrijden uitgereikt en de groepen 1, 2 en 3 ontvingen hun bijgewerkte skeelerpaspoort en een certificaat van de trainers. De jeugdcommissie en de trainers vonden het heel leuk om zoveel blije kinderen te zien. Jullie mogen dan ook heel trots zijn op jullie resultaten!
Zoals beloofd zouden we de uitslagen nog online zetten. Dat is inmiddels gebeurd; diegenen die de website goed in de gaten houden, hebben de link vast al gevonden. Uitslagen en foto’s (met dank aan Leo van de Brink) zijn te vinden via:

http://www.ssvn.nl/index.php?Pagina=Artikel&ItemID=292

 

Foto’s nightskate

Als afsluiting van het skeelerseizoen vond ook dit jaar weer de nightskate plaats. Het was nog even spannend of het door zou gaan, want vroeg in de avond viel er nog een behoorlijke regenbui. Gelukkig was de straat op tijd droog en konden we om 20.00 uur met zijn allen op pad. Uitgezwaaid door de ouders reed een vrolijke sliert met bont gekleurde lichtjes een rondje over het industrieterrein, langs de snelweg. Na een uurtje stonden we allemaal weer op de baan, waar de activiteitencommissie had gezorgd voor warme chocolademelk en iets lekkers.

Voor diegenen die er niet bij konden zijn: foto’s (met dank aan Leo van de Brink) zijn te vinden via:

https://plus.google.com/photos/106829424219712165790/albums/6199219783014234353

 

Gewestelijke kampioenschappen Marathon

Ook dit jaar zullen er weer Gewestelijke Kampioenschappen Marathon georganiseerd worden. Hieraan kunnen alle jeugdschaatsers deelnemen.
De marathon lijkt erg veel op de mass start, die we tijdens skeelerwedstrijden ook wel eens organiseren. Het is een nieuw onderdeel waar ook de langebaan schaatsers aan meedoen en wat ook op de volgende Olympische spelen wordt gereden. Afhankelijk van je leeftijd rijd je tijdens een jeugd marathonwedstrijd 4 tot 12 rondes. Als je regelmatig meedoet heb je een hele goede kans om je te plaatsen voor het NK.

Data en tijden:

11 okt 2015: baanwedstrijd jeugd, Enschede, 17.30 uur
17 okt 2015: baanwedstrijden jeugd, Nijmegen 19.00-20.00 uur
14 nov 2015: baanwedstrijden Jeugd, Deventer, aanvang 17.30 uur
14 nov 2015: baanwedstrijden jeugd, Nijmegen 20.00-21.00 uur
21 nov 2015: Gewestelijke Kampioenschappen marathon voor de Jeugd (Pupillen D, C, B, A en Junioren C), Deventer, aanvangstijd 17.30 uur
28 nov 2015: baanwedstrijd jeugd, Enschede, aanvang 17.30 uur
12 dec 2015: baanwedstrijden Jeugd, Deventer, aanvang 17.30 uur
9 jan 2016: baanwedstrijd jeugd, Nijmegen 20.00-21.00 uur
9 jan 2016: baanwedstrijd jeugd, Enschede, aanvang 17.30 uur
27 feb 2016: baanwedstrijden Jeugd, Deventer, aanvang 17.30 uur

Volg voor actuele informatie de websites www.knsbgelderland.nl en www.knsboverijssel.nl – marathon.

Iedereen uit en (ook van buiten gewesten Overijssel en Gelderland) is welkom op alle ijsbanen en wedstrijden. De klassementen zullen gebruikt worden voor de selectie om mee te doen aan de Landelijke Finale (NK Jeugd) op 6 februari te Groningen (Pupillen B, A en Junioren C). 

In het verleden hebben veel rijdsters/(ders) van onze vereniging meegedaan en zich ook vaak voor het NK geplaatst, o.a Nick , Renze van de Brink , Eline van de Pol, Geralde van de Bunt,  Laura van Ramshorst en Ronja van de Berg. Ook Nika en Lièn van Dasselaar reden vorig jaar mee.  Evert Hoolwerf was al eens Nederlands Kampioen. Bart en Willem Hoolwerf reden al een paar keer bij de eerste 10.

Kortom: een uitdaging en een leuke manier om ook kennis te maken met de marathonsport, ook goed voor je duur vermogen. Bij de wedstrijden in Nijmegen is namens de SSVN Renger de Vries aanwezig. Lijkt het je leuk om mee te rijden of mocht u als ouder vragen hebben, neem dan contact op met hem via 06 22405008

 

Schaatskamp SSVN

Alvast voor in je agenda: op 21 en 22 december zal het jaarlijkse schaatskamp worden gehouden in Enschede. Dit schaatskamp is bedoeld voor jeugdleden van 11 jaar en ouder. Dit klinkt heel streng, maar naast dat er veel lol gemaakt wordt tijdens dit kamp, wordt er toch ook pittig getraind. Uit ervaringen uit het verleden is gebleken dat dit voor jongere kinderen minder geschikt is. Wil je heel graag mee en ben je nog geen 11? Helaas…. Dan zul je toch echt nog even moeten wachten.

Als je in aanmerking komt voor deelname, zul je hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging ontvangen, met daarin informatie over het programma en de kosten.

 

Grote Clubactie

Inmiddels zijn een aantal van jullie enthousiast aan het verkopen geslagen en hebben jullie met elkaar nu ongeveer 130 loten verkocht. Dat is veel meer dan we hadden verwacht, toppers!!

De opbrengst van deze actie zal worden ingezet om korting te geven op de jeugd clubkleding. De actie loopt inmiddels bijna op zijn eind. Je kunt deze week nog loten verkopen, maar we zien de boekjes graag uiterlijk 10 oktober weer terug bij Daniel Kamphuis van de Jeugdcommissie (Wittenburg 187).

 

Jan Maarten Heideman Bokaal

Voor diegenen die het leuk vinden om de professionals eens een keertje te zien rijden, is het misschien leuk eens bij de Jan Maarten Heideman Bokaal te gaan kijken. Deze wedstrijd wordt verreden op donderdagavond 19 november in Dronten. Het is een marathonwedstrijd waaraan veel landelijke toppers mee doen. Meer informatie over deze wedstrijd vind je op de site van Leisure World.

 

Dat was voor nu weer alle informatie die we voor jullie hebben. Omdat een aantal van jullie ook bij andere verenigingen trainen, zien we jullie niet meer wekelijks op de baan. Ook kunnen we niet bij alle wedstrijden en activiteiten aanwezig zijn. Heb je iets leuks meegemaakt, heb je een leuke foto of wil je een verslag schrijven over een wedstrijd, stuur je verslag dan naar jc@ssvn.nl Dan zorgen wij ervoor dat het (in overleg) geplaatst wordt op de website of in de Klapper.

 

P.S.: achter de schermen is door de webmaster keihard gewerkt aan een nieuw programma om de nieuwsbrieven via de website te kunnen uploaden en versturen. Het werkt nog niet helemaal perfekt en daardoor kan het zijn dat u her en der in deze nieuwsbrief wat bijzondere leestekens tegenkomt. Even geduld a.u.b., hier wordt aan gewerkt!! smiley

 

Groet,

De Jeugdcommissie


Geralde van de Bunt,
Daniël Kamphuis,
Peter de Groot,
Bea van de Put,
Marjan Voortman