Archief: Nieuwsbrief jeugd 1/9/2015
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 01/09/2015
Aantal keer bekeken: 4336×


Nieuwsbrief Jeugd 1/9/2015

Nog een paar weken, dan gaan de ijsbanen alweer open en dan zit het skeelerseizoen erop. Langs de skeelerbaan hoorden we al dat jullie nieuwsgierig waren naar de afsluiting van het skeelerseizoen en dat er vragen waren over de start van het schaatsseizoen. In deze nieuwsbrief daarom alle data en activiteiten op een rijtje.

Agenda

 • Woensdag 2/9: Bruggeman Hovenierscup, Heerde (alleen voor de wedstrijdgroep)
 • Vrijdag 4/9: Bruggeman Hovenierscup, Heerde (alleen voor de wedstrijdgroep)
 • Woensdag 9/9: clubwedstrijd; trainingen vervallen! Alle jeugdleden om 18.15 uur aanwezig.
 • Zaterdag 12/9: finale Mijnten Inline Cup, Amersfoort
 • Woensdag 16/9: laatste skeelertraining: uitreiken skeelerpaspoorten, skeelerkleding inleveren, medaille-uitreiking clubwedstrijd
 • Vrijdag 18/9: nightskate
 • Zaterdag 19/9: Leisure World (ijsbaan) in Dronten open
 • Zaterdag 26/9: eerste schaatstraining voor alle jeugdleden
 • Donderdag 1/10: eerste schaatstraining voor 14+ jeugdleden (Utrecht)

Clubwedstrijd, 9 september

Op 9 september zal de jaarlijkse clubwedstrijd worden verreden. Voor nieuwe leden: deze wedstrijd is te vergelijken met de onderlinge wedstrijden met collega-vereniging t Grieze Veen. Deze keer rijden we alleen wedstrijdjes tegen leden van de eigen vereniging.

Dit betekent dat de skeelertrainingen op deze avond komen te vervallen! De wedstrijd start om 18.30 uur (ook voor de oudste jeugd), dus iedereen wordt vanaf 18.15 uur op de baan verwacht. Naar verwachting zijn de wedstrijden om 20.00 uur afgelopen (19.30 uur voor de jongste jeugd).

Uiteraard is er koffie, thee of limonade voor de juichende ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk zijn trainers ook van harte welkom om hun pupillen te komen aanmoedigen. We hopen op mooi weer en rekenen op een sportieve wedstrijd waarin jullie tot mooie prestaties komen!

Skeeler- en schaatspaspoorten inleveren!

Nu het einde van het skeelerseizoen nadert, zullen jullie skeelerpaspoorten worden bijgewerkt door je trainer. We hebben besloten voor de groepen 4 en 5 de paspoorten niet meer bij te werken.

Skeeler je in groep 1, 2 of 3? Lever dan vanaf de volgende training je paspoort in bij je trainer. Zorg dat je paspoort uiterlijk 9 september is ingeleverd, dan zorgt de trainer dat je paspoort op tijd is bijgewerkt. Skeeler jij dit seizoen voor het eerst bij de vereniging en je hebt nog niet geschaatst? Dan heb je nog geen paspoort. Je krijgt dan een nieuw paspoort van de vereniging. Wees er zuinig op, want als je hem kwijt raakt, moet je zelf een nieuwe kopen.

Laatste skeelertraining, 16 september

Op 16 september is de laatste skeelertraining van dit seizoen. Na afloop van de training zullen de skeelerpaspoorten voor de groepen 1,2 en 3 worden uitgereikt door de trainers.

Daarnaast neemt de Jeugdcommissie op 16 september de skeelerkleding in. Je kunt je shirt en broek ongewassen inleveren; deze worden door ons gewassen voordat we ze opbergen. Mocht de training komen te vervallen, dan kan de kleding nog steeds worden ingeleverd. Ben je op 16 september verhinderd? Neem dan contact met ons op via jc@ssvn.nl om een andere afspraak te maken.

Nightskate, 18 september

We gaan het skeelerseizoen afsluiten met een nightskate op vrijdag 18 september. Nightskate, wat is dat?

Nou, dit dus: http://www.youtube.com/watch?v=MQLtnKH-K6I&feature=youtube_gdata

Om 20.00 uur vertrekken we in de schemering voor een skeelertochtje van een uur. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat we goed zichtbaar zijn, dus haal vooral alles uit de kast wat licht geeft en wat je om je skeelers kunt knopen, aan je helm hangen of aan je shirt kunt spelden. Maak er wat moois van, maar zorg dat je nog wel veilig kunt skeeleren! We verwachten rond 21.00 uur weer terug te zijn op de skeelerbaan, waar je weer door je ouders kunt worden opgehaald.

Na de nightskate zit het skeelerseizoen erop. De kinderen die niet gaan schaatsen zien we eind maart/begin april graag terug op de skeelerbaan. Houd de nieuwsbrief in de gaten, want daarin wordt vanzelf de eerste trainingsdatum aangekondigd.

Start schaatsseizoen

Leisure World in Dronten opent dit jaar op zaterdag 19 september haar deuren. De Vechtse banen in Utrecht opent op 26 september. De trainingen starten daarna:

 • Zaterdagmorgen (alle jeugdleden): eerste training op 26 september van 8.30-9.40 uur
 • Donderdagavond (Utrecht, 14+-groep): eerste training op donderdag 1 oktober van 19.15-20.15 uur

Op dit moment wordt door de trainers gewerkt aan een groepsindeling. Deze wordt bij aanvang van de eerste schaatsles bekend gemaakt.

Je baankaart kun je dit jaar ophalen voordat de eerste schaatsles begint.

Zorg er dus voor dat je deze eerste keer ruim op tijd aanwezig bent, zodat je voldoende tijd hebt om je baankaart op te halen en je schaatsen aan te trekken!

Alle informatie over schaatsen bij de SSVN vind je in de infobrief schaatsen 2015-2016 op de website: http://www.ssvn.nl/downloads/1441176120.doc

Deze is vooral bedoeld voor jeugd die dit jaar voor het eerst gaat schaatsen. Maar ook als je al langer schaatst, is het verstandig om de infobrief te lezen. Je vindt hier onder andere informatie over het aanvragen van je wedstrijdlicentie, geschikte schaatsen en kleding.

De ouders van de kinderen die zijn uitgenodigd voor de wedstrijdgroep ontvangen op zeer korte termijn een uitnodiging voor een aparte bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal de nadere invulling van de wedstrijdgroep worden besproken.

Carpoolschema

De eerste schaatsles rijden alle ouders zelf naar de ijsbaan. Daarna kan er op zaterdagmorgen weer gebruik gemaakt worden van een carpoolschema.

We vertrekken elke zaterdagmorgen gezamenlijk vanaf de skeelerbaan, om 7.30 uur. Na de training word je rond 10.30 uur weer bij de skeelerbaan afgezet. Ook als ouders geen auto hebben, kunnen kinderen worden ingedeeld in het carpoolschema.

Indien je ouders verhinderd zijn om te carpoolen volgens het schema, dienen zij zelf onderling voor vervanging te zorgen. De jeugdcommissie zal daarom een lijst met telefoonnummers uitreiken aan ouders die gebruik maken van het carpoolschema.

Indien u als ouder gebruikt wilt maken van de mogelijkheid tot carpoolen, kunt u dit bij ons aangeven via jc@ssvn.nl. Wilt u in uw mail aangeven hoeveel inzittenden er zijn meeverzekerd (of hoeveel kinderen er in de auto mee kunnen rijden)?

Fotos openingsfeest

Op 22 augustus is de Skatekeet geopend. En wat een spetterend openingsfeest was dat! Kon je er niet bij zijn of wil je graag fotos terug zien? Leo van de Brink (vader van Gemma) heeft fotos gemaakt, waarvoor dank! Ze zijn te vinden via:

https://plus.google.com/photos/106829424219712165790/albums/6189646909273701937

Wij wensen jullie nog een paar sportieve weken op de skeelerbaan en hopen jullie te zien bij de clubwedstrijd en de nightskate!

De Jeugdcommissie

Geralde van de Bunt,
Peter de Groot,
Danil Kamphuis,
Bea van de Put,
Marjan Voortman