Archief: Klavertje Vier
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 27/05/2015
Aantal keer bekeken: 3521×


Klavertje vier

Op zaterdag 30 mei 2015 kan voor de elfde keer het KlavertjeVier geskatet worden. KlavertjeVier behoort inmiddels tot n van de best bezochte toertochten van Nederland. Dit komt mede door het vrije karakter van deze tocht. Vier schitterende rondjes kunnen er geskatet worden en op de 4 stempel/startplaatsen is het altijd gezellig. Gestart kan er worden op vier locaties vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. Er kan geskeelered worden tot17.00 uur.

De routes

  • Vallei-route, 29 km, start bij Theehuis Mon-Chouette (Leusden) of bij Mijnten Achterveld
  • Flevo-route, 50 km, start bij Oranjerie Nijkerk aan Zee (Nieuw Hulckdesteijn), MijntenAchterveld of bij De Oude Deel te Voorthuizen
  • Beken-route, 29 km, start bij Sportcaf De Slag (Hoevelaken) of bij MijntenAchterveld
  • Kids-route, 7 km, start bij MijntenAchterveld
    (let op: geen begeleiding door leden van de SSVN, deelname op eigen gelegenheid!)

Kortom: voor ieder wat wils! De routes zijn eventueel te combineren. De routes zijn uitgepijld, n er zijn routekaarten beschikbaar. De routes gaan over de openbare weg en je rijdt de tocht op eigen risico, als zelfstandig deelnemer. Je houdt je dus aan de verkeersregels. Deelname is gratis!

Het is verstandig dat je bij het rijden van dit soort toertochten voldoende bescherming om/op doet. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker als je vermoeid raakt kan je over het kleinste obstakel vallen. Je hoeft niet eens hard te rijden om hard te vallen. Dus wees zuinig op je kop, en zet een helm op! Bij Mijnten zijn helmen te huur voor 2,50. Wel tevoren even reserveren.

Parkeren

bij de verschillende start/stempelplaatsen kan geparkeerd worden.

  • Theehuis MonChouette (Leusden): gratis parkeren
  • Oranjerie Nijkerk aan Zee (Nieuw Hulckdesteijn): gratis parkeren bij nuttigen van een consumptie
  • Sportcaf De Slag (Hoevelaken): gratis parkeren
  • Mijnten Achterveld: in het dorp en/of bij de voetbalvelden.
Dit jaar zal KlavertjeVier voor het eerst vanuit Achterveld gestart worden.Er is dus geen weiland, waar geparkeerd kan worden zoals in Hoevelaken wel was.
Daarom het vriendelijke verzoek om zoveel mogelijkte starten in de plaats waar je woont.Dus voor de 50km (de Flevo route)groepen van SSVN graag starten bij de Orangerie Nijkerk aan zee.
Hier kun je de hele dag gratis parkeren mits je wat te eten of te drinken bestelt. Dan krijg je uitrijkaart van hen. De Orangerie heeft wel gevraagd om eten te bestellen voor 17.00 uur, daarna krijgen ze namelijk een grote groep.
Mensen uit Voorthuizen het liefst starten bij IJsboerderij de Oude Deel.
Mijnten en de Hessenkar
Mocht je starten bij Mijnten Achterveld, spullen kan men achterlaten in de Hessenkar. Daar kan men ook pauzeren onder het genot van een hapje en/of drankje.
Heel veel skeelerplezier gewenst!