Archief: Foto's en verslag laatste schaatstraining 2015
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 14/03/2015
Aantal keer bekeken: 3111×


 

Laatste schaatstraining seizoen 2015

Op zaterdag 14 maart was de laatste schaatstraining voor de jeugd voor dit seizoen. De trainers hadden speciaal voor hen een aangepast programma gemaakt. Het eerste half uur van de training werd er nog gewoon getraind. Het tweede half uur werd ingevuld met spelletjes voor de jongste jeugd en een estafette en een spel voor de oudere jeugd.

Voor de jongste jeugd stond het altijd populaire bowlen met pionnen op het programma. Doel van dit spel is om na een kort sprintje door middel van een mooie schuiver zoveel mogelijk pionnen omver te gooien. Niet alleen omdat dit zo leuk is, maar ook om de trainers bezig te houden. Ze mochten het eens koud krijgen...  
Ook mochten ze met behulp van een touw mooie cirkels maken op het ijs. Dat je een touw ook prima kunt gebruiken om je trainer vast te binden, werd natuurlijk ook al gauw ontdekt.

De oudere jeugd werd uitgedaagd om een estafette te rijden. Doel was om een wit petje in een zo kort mogelijk tijd over een pion te draperen en daarna zo snel mogelijk weer terug te sprinten naar de volgende uit het team. Hard rijden en sprinten was meestal geen probleem, maar tijdig remmen en een korte bocht om de pion draaien was voor sommigen een uitdaging. Voor hen werd de training afgesloten met een stoelendans, waarbij de stoelen vervangen werden door pionnen.

Na afloop van de training werden de schaatspaspoorten uitgereikt. Vrijwel iedereen heeft dit jaar vooruitgang geboekt.

Het schaatsseizoen zit er op, de schaatsen kunnen weer in het vet en de skeelers weer te voorschijn gehaald. Bij deze willen we trainers en TC-leden hartelijk danken voor hun inzet, maar ook ouders die geholpen hebben bij het veters strikken, carpoolen of het jureren van wedstrijden. Mede dank zij jullie heeft de jeugd weer een goed schaatsseizoen gehad!

Foto's van de laatste training zijn te vinden via:
https://plus.google.com/photos/112181757585506384865/albums/6126195609178632785?sort=1&authkey=CIOqgr3X1uqLNw

 

Marjan Voortman
namens de Jeugdcommissie