Archief: Leisure World Jeugd Oost marathon competitie
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 06/10/2014
Aantal keer bekeken: 3310×


Hallo allemaal!

 

Hierbij de link naar het overzicht en informatie over de jeugdwedstrijden marathon (Leisure World Jeugd Oost competitie 2014/2015):

http://www.ssvn.nl/downloads/ALWJeugdOost (1).pdf

Hieraan kunnen alle jeugdschaatsers van de SSVN en ‘t Grieze Veen deelnemen. In het overzicht staat niet vermeld dat Pupillen D hieraan ook mogen deelnemen, dat is echter wel het geval! Pupillen zonder licentie mogen een keer meedoen om uit te proberen of ze het leuk vinden.

 

De marathon lijkt erg veel op de mass start, die we tijdens skeelerwedstrijden ook wel eens organiseren. Het is een nieuw onderdeel waar ook de langebaan schaatsers aan meedoen en wat ook op de volgende Olympische spelen wordt gereden. Afhankelijk van je leeftijd rijd je tijdens een jeugd marathonwedstrijd 4 tot 12 rondes. Als je regelmatig meedoet heb je een hele goede kans om je te plaatsen voor het NK.

 

Een aanrader is het gewestelijk kampioenschap op 20 december, aanvang 17.30 uur. Ook hierbij zijn ook de pupillen D welkom (zij mogen met de pupillen C meerijden)

 

In het verleden hebben veel rijdsters/(ders) van onze vereniging meegedaan en zich ook vaak voor het NK geplaatst, o.a Nick , Renze van de Brink , Eline van de Pol, Geralde van de Bunt, Marielle en vorig jaar nog Laura van Ramshorst en Ronja van de Berg.  Evert Hoolwerf was al eens Nederlands Kampioen, ook vorig jaar nog. Bart en Willem Hoolwerf reden al een paar keer bij de eerste 10.

Kortom: een uitdaging en een leuke manier om ook kennis te maken met de marathonsport, ook goed voor je duur vermogen.

 

Op al deze avonden is namens de SSVN Renger de Vries aanwezig. Lijkt het je leuk om mee te rijden of mocht u als ouder vragen hebben, neem dan contact op met hem via 06 22405008

 

Met vriendelijke groet,

 

Marjan Voortman

Jeugdcommissie SSVN