Archief: Gezamenlijke wedstrijd 8 februari 2014
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 14/02/2014
Aantal keer bekeken: 4612×


Gezamenlijke wedstrijd 8 februari

Door: Wilma de Wolf (TC)

Dit seizoen rijden 15 van onze jeugdleden regelmatig een wedstrijdje in Dronten. Dat betekent twee keer op een dag naar Dronten rijden en er helemaal voor gaan. Alle waardering voor deze kids en hun ouders! De kinderen worden vaak gecoached door Harm de Jong of Kim Leroy, of ook Wouter Bouwman. Deze (hulp)trainers zijn daar aanwezig vanwege de deelname van hun eigen kinderen en doen de coaching dan in één moeite door. Dit geldt voor de wedstrijden van de pupillen die rijden tussen 17 en 20 uur. Van 20 tot 22 uur rijden de oudere jeugdleden mee. Voor die wedstrijden hebben we nog geen vaste coach beschikbaar gevonden.

Voor de wedstrijd van 8 februari hebben we iedereen uitgenodigd om kennis te maken met het wedstrijd rijden. Vaak leeft het idee dat het er hard aan toe gaat terwijl het juist een vorm van spel is: spelenderwijs volgens de regels van het wedstrijdspel, verleg je je grenzen en vergroot je je eravring en vaardigheden. Door mee te doen, ga je ervaren dat het niet zo moeilijk of spannend is/ hoeft te zijn.

De sfeer bij de wedstrijden is altijd prima. Het gaat niet om winnen, maar om meedoen.

Het is vooral ook heel gezellig om samen een beetje zenuwachtig te zijn en daarna samen blij te zijn met het resultaat. Vaak rijden kinderen een PR! Als je meerijdt in een wedstrijd worden je tijden officieel genoteerd en kun je de volgende keer proberen om je eigen persoonlijke record te verbeteren. Zo werk je voor jezelf toe naar een steeds betere prestatie. En natuurlijk is het gaaf om elkaar aan te moedigen en te voelen dat je als SSVN-ners bij elkaar hoort, tussen de kinderen van allerlei andere verenigingen.

We zijn dan ook blij dat drie kinderen op 8 februari de uitdaging zijn aangegaan en voor het eerst hun wedstrijdjes hebben gereden. Ze vonden dat best spannend en daarom is het natuurlijk super stoer. Gefeliciteerd met jullie keuze om mee te doen en met jullie resultaat!!

Renze van de Brink heeft dit keer mee-gecoached en na afloop schriftelijk nog wat tips en tops gegeven. De coaching voor de oudere jeugd werd gedaan door Harm Smit (interim hoofdtrainer), die hiermee veel ervaring heeft en de kinderen met enthousiasme stimuleert vanuit zelfvertrouwen te gaan rijden. Ook van hem krijgen de kinderen achteraf schriftelijk feed-back en evt. een huiswerkopdracht: kijk op TV/ You Tube naar je favoriete schaatser en probeer die in de volgende training na te doen!

Een leuke bijkomstigheid van wedstrijdjes rijden is, dat kinderen tijdens de trainingen meer geconcentreerd en gemotiveerd gaan meedoen: zij hebben een doel voor ogen: hun PR verbeteren. Door lekker mee te doen in de trainingen, wordt het (leren) schaatsen nog leuker.

Wil je ook een keer proberen hoe dat wedstrijdrijden is? Meld je dan bij ons via jc@ssvn.nl