belangrijk bericht Skeelerseizoen


Algemene informatie.

De skeelertrainingen starten in de eerste week van april en eindigen in de tweede week van september.

Bij een natte baan komen de trainingen ivm de veiligheid van de rijders te vervallen!!

Belangstellenden (zowel jeugd als senioren) worden van harte uitgenodigd een proeftraining te volgen. Aanmelden is niet nodig, kom eenvoudig op een van onderstaande tijden naar onze skeelerbaan en meld je bij (één van) de trainers. Hij/zij zal je dan doorverwijzen naar de meest geschikte groep. Pas na 2 proeftrainingen kun je beslissen of je lid van onze vereniging wilt worden.

Bij deelname aan een training is het dragen van een helm ( skeelerhelm of fietshelm) en het dragen van valbescherming (polsbeschermers,kniebeschermers en handschoenen) verplicht. Deze kun kun je ter plekken lenen van onze vereniging en indien nodig kunnen ook skeelers geleend worden.

Skeelertraining jeugd
Maandag 

Droogtraining
Tijd: 18.30 - 19.30 uur
Locatie: sportvelden achter sporthal Strijland 
Voor wedstrijdrijders is de training gericht op verbetering van de conditie en verbetering van de techniek van het skeeleren en schaatsen
Voor beginners is deze training gericht op speelse vormen die conditie versterken en de beginselen van het skeeleren en schaatsen aanleren

Woensdag
Skeelertraining
Tijd: 18.15 - 19.15 voor beginners in meerdere groepen welke worden ingedeeld naar sterkte
19.30 - 20.30 voor wedstrijdrijders en gevorderden
Locatie: skeelerbaan achter sporthal Watergoor 

Vrijdag
Skeelertraining wedstrijd jeugd
Tijd: 19.00 - 20.00 uur
Locatie: Skeelerbaan achter sporthal Watergoor
Voor wedstrijdrijders is de training gericht op verbetering van de conditie, verbetering van de techniek van het skeeleren en verhoging van de snelheid.

Vrijdag
Toergroep jeugd (een keer per maand)
Tijd: 19 uur
Locatie: start bij de skeelerbaan
Door: verschillende leden JC en TC

 

Skeelertraining senioren

Dinsdag
Skeelertraining
Tijd: vanaf 19.00 uur
Locatie: skeelerbaan achter sporthal Watergoor
Voor beginners wordt van 19:00 tot 20:00 uur een skeelertraining verzorgd waarin de beginselen van de techniek mbt balans,remmen, afzet/snelheid en pootje over de meeste aandacht krijgen.

Gevorderde rijders rijden onder begeleiding van een wegkapitein in verschillende snelheidsgroepen tochten van circa 20 tot 50km, maar trachten altijd voor donker weer terug te zijn.