Archief: Nieuwsbrief Jeugd 19/10/2013
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 19/10/2013
Aantal keer bekeken: 5350×


 Hallo jeugdschaatsers!
 

Hierbij een nieuwsbrief met daarin informatie over:

  • Wedstrijden en trainingen;
  • Schaatskamp;
  • KPN NK Marathon indoor;
  • Andere schaats- en skeeleractiviteiten. 

Wedstrijden en trainingen

Veel van jullie doen elke twee weken mee met de schaatswedstrijden die georganiseerd worden in Dronten. Hartstikke gezellig en het leuke is dat je ziet dat je bijna elke wedstrijd weer iets sneller bent!
Naast de langebaanwedstrijden organiseert Leisure World ook nog een aantal andere wedstrijden. Zo is er de Supersprint, een sprintwedstrijd waarbij ook medailles uitgereikt worden. Daarnaast is er de Leisure World Oost Competitie Marathon, waarbij je een korte marathon rijdt over meerdere rondes. Aan beide wedstrijden kun je meedoen, als je een wedstrijdlicentie hebt. Voor deelname aan de Marathoncompetitie moet je echter wel inschrijfgeld betalen. Inschrijven voor deze extra wedstrijden kan via de site van Leisure World. Deelname is op eigen gelegenheid; er is geen begeleiding van uit de SSVN.
In de herfstvakantie gaan de trainingen in Dronten gewoon door. In de kerstvakantie is er geen training op 28 december en 4 januari! Schaatskamp (27 en 28 december 2013)

Voor de jeugd van 12 jaar en ouder wordt er ook dit jaar weer een schaatstrainingskamp in Enschede georganiseerd. Als het goed is, heb je inmiddels een mail van juf Eline ontvangen waarmee je je kunt inschrijven voor dit kamp. Uiteraard wensen we degenen die mee gaan een heel leerzaam en vooral gezellig trainingskamp toe en we verwachten natuurlijk wel dat jullie na dat trainingskamp gaan vlammen op de wedstrijden in januari!

 

KPN NK Marathon indoor

Wil je graag een keertje echte professionals op het ijs aan het werk zien? Dan kun je een kijkje gaan nemen bij de KPN Marathon indoor. Deze wordt op 5 januari 2014 georganiseerd bij Leisure World in Dronten. 

Andere schaats- en skeeleractiviteiten

Wil je buiten de trainingen en de wedstrijden nog meer schaatsen of skeeleren? Dat kan!
Leisure World organiseert verspreid door het seizoen een aantal activiteiten, waarbij je gewoon lekker vrij kunt schaatsen. Ook op andere ijsbanen worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.
Zo organiseert Flevo on Ice een aantal toertochten en kun je elke vrijdagavond discoschaatsen op ijsbaan De Scheg in Deventer. Op de Vechtse Banen (Utrecht) wordt ook dit jaar weer de Elfstedentocht gereden. Zelfs skeeleraars kunnen hun hart nog een keer ophalen: Mijnten organiseert een Snerttocht van 30 km. Hieronder een greep uit de activiteiten die worden georganiseerd. Je kunt hier op eigen gelegenheid, samen met papa of mama, aan deelnemen. 

Tot slot…

Wij wensen jullie heel veel schaatsplezier, tijdens de trainingen, de wedstrijden of de andere activiteiten. Foto’s en verslagen blijven van harte welkom. Heb je nog een vraag, opmerking of tip voor een leuke activiteit, dan horen wij dat graag via jc@ssvn.nl!De Jeugdcommissie,

Wouter Bouwman
Bea van de Put
Geralde van de Bunt
Henri van Dasselaar
Marjan Voortman


 

Kalender

Wedstrijden en trainingen

26 oktober: 3e langebaan wedstrijd pupillen en junioren

2 november: Leisure World Jeugd Marathon Baancompetitie. Wedstrijd start om 17.30 uur

9 november: 4e langebaan wedstrijd pupillen en junioren. Let op: wedstrijd start om 17.00 uur!

23 november: 5e langebaan wedstrijd pupillen en junioren. Let op: wedstrijd start om 17.00 uur!

7 december: 6e langebaan wedstrijd pupillen en junioren. Let op: wedstrijd start om 17.00 uur!

14 december: Supersprint pupillen en junioren

28 december: geen training!

4 januari: geen training!

11 januari 2014: 7e langebaan wedstrijd pupillen en junioren

24 januari 2014: Leisure World Jeugd Marathon Baan-competitie. Wedstrijd start om 16.30 uur

1 februari 2014: 8e langebaan wedstrijd pupillen en junioren

8 februari 2014: 9e langebaan wedstrijd pupillen en junioren

15 februari 2014: Leisure World Jeugd Marathon Baancompetitie. Wedstrijd start om 17.30 uur

22 februari 2014: 10e langebaan wedstrijd pupillen en junioren

8 maart 2014: 11e langebaan wedstrijd pupillen en junioren

15 maart 2014: laatste schaatstraining


  

Kalender

Overige activiteiten

Elke vrijdagavond: discoschaatsen voor iedereen tot en met 15 jaar, De Scheg, Deventer, 20.00-22.15 uur.

Woensdag 23 oktober: herfstvakantie aanbieding, Leisure World. Kinderen tot en met 12 jaar zijn deze middag welkom om voor € 2,50 te komen schaatsen.

26 oktober: Giethoornse Grachtentocht, Leisure World, vanaf 13.30 uur. Schaats met een stempelkaart 5, 10, 15 of 20 km. Bij een volle kaart ontvang je een leuk aandenken. Deelname tegen normale entreetarieven.

16 november: Elfstedentocht, Leisure World, vanaf 13.30 uur. Schaats met een stempelkaart 5, 10, 15 of 20 km. Bij een volle stempelkaart ontvang je een leuk aandenken. Deelname tegen normale entreetarieven.

30 november: Pepernotentocht, Leisure World, vanaf 13.30 uur. Op het middenterrein zijn voor kinderen tot en met 12 jaar diverse leuke opdrachten uitgezet. Na afloop ontvang je een Sinterklaas attentie.

14 december: Snerttocht (skeeleren), 30 km met halverwege snertstop en aan het eind chocolademelk met slagroom. Start 13.30 uur bij Mijnten in Hoevelaken.

27 en 28 december: Schaatskamp voor jeugd vanaf 12 jaar in Enschede

5 januari 2014: KPN NK Marathon op kunstijs, Leisure World

Woensdag 11 december: Euromiddag, Leisure World. Kinderen tot en met 12 jaar zijn deze middag welkom voor €2,50

Vrijdag 27 december: Appelflaptocht, Leisure World, vanaf 13.30 uur. Schaats 5, 10, 15 of 20 km met een stempelkaart. Bij een volle stempelkaart mag je een appelflap ophalen in het restaurant. Deelname tegen normale entreetarieven

Donderdag 2 januari: Nieuwjaarstocht, Leisure World, vanaf 13.30 uur. Rijd met een stempelkaart 5, 10, 15 of 20 km. Bij een volle stempelkaart ontvang je een winters aandenken. Deelname tegen de normale entreetarieven.

25 januari: Jeugdelfstedentocht, Vechtse Banen, Utrecht