Archief: Marathon rijden Utrecht
Geplaatst door: Alex Blom op: 05/10/2013
Aantal keer bekeken: 6541×


Beste rijder/rijdster,
 
Het schaatsseizoen gaat alweer bijna van start, en dat houdt ook in dat de traditionele zondagavond marathon competitie bijna van start gaat. Dit jaar zelfs in een vernieuwd jasje!
Graag willen wij jou bij deze informeren over de zondagavond marathon van komend seizoen.
 
Algemeen
Elk jaar wordt er op de zondagavond vanaf 21.00 uur de marathonwedstrijd georganiseerd voor alle rijders/rijdsters met een geldig trainingsabonnement van de ijsbaan Utrecht en die in het bezit zijn van een geldige marathonlicentie. De marathon wordt komend seizoen onderverdeeld in de categorieën C3, C2 en C1. Verder op in deze mail vind je verdere informatie over in welke categorie jij mag rijden.
 
Communicatie
Voorheen werd er gecommuniceerd via www.bcutrecht.nl. Het nadeel van deze website was vooral dat niet iedereen de berichten kon vinden en dus niet alle informatie meekreeg. Er is gekozen om te gaan werken met een eigen website, www.marathonutrecht.wordpress.com. Op deze website zul je actuele informatie vinden, starttijden, uitslagen, contactinformatie, reglementen en eventuele foto’s / filmpjes. Tevens biedt de website voor jullie de mogelijkheid om reacties te plaatsen en vragen te stellen. Daarnaast gaan wij ook gebruik maken van Facebook en Twitter. Deze gegevens vind je ook terug op de website.
Vanaf heden zal er dus NIET meer gecommuniceerd worden via bcutrecht.nl. Er zal nog wel informatie verschijnen, maar deze is niet leidend.
Graag verwijzen wij jullie ook naar de richtlijnen van de marathon competitie welke leidend zullen zijn gedurende de competitie. De richtlijnen zijn terug te vinden op www.marathonutrecht.com/reglementen.
 
Categorieën
Afgelopen seizoen heeft de jeugd apart gereden van de C3 en soms samen. Komend seizoen zal er naast de jeugdcompetitie (welke minimaal 3 keer per seizoen georganiseerd wordt) geen aparte jeugdgroep zijn. De jeugd kan nu deelnemen aan de competitie bij de categorieën C3, C2 en C1.  
 
C3
Rijders/rijdsters met een persoonlijk record van 2.20.00 op de 1500 meter of 1.32.00 op de 1000 meter en daarboven starten in de C3 categorie. De C3 zal komend seizoen 25 ronden gaan rijden. Gezien de variatie in tijd en deelname kunnen dit er maximaal 10 meer of minder worden.
 
C2
Rijders/rijdsters met een persoonlijk record tussen de 2.20.00 en de 2.10.00 op de 1500 meter starten in de C2 categorie. De C2 zal komend seizoen 45 ronden gaan rijden. Gezien de variatie in tijd en deelname kunnen dit er maximaal 10 meer of minder worden.
 
C1
De overige rijd(st)ers rijden in de C1. De C1 zal komend seizoen 60 ronden gaan rijden. Gezien de variatie in tijd en deelname kunnen dit er maximaal 10 meer of minder worden
 
Beennummers
Elke zondagavond was er een actieve jacht op tape. Komend seizoen is dat niet meer nodig. Ook wij zijn overgestapt op de stoffen beennummers. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een beennummer. Dit beennummer zul je gedurende je deelname aan de zondagavond marathon behouden.
 
Aanmelden en inschrijfkosten
Het aanmelden is vernieuwd. Voorheen kon je tijdens de eerste marathon je aanmelden en betaalde je € 20,--, waarvan € 5,-- borg. Vanaf komend seizoen kun je je aanmelden via de website (www.marathonutrecht.wordpress.com). Hier vind je tevens informatie over betalen. Dit seizoen krijg je de mogelijkheid om het over te maken of om alsnog contant te betalen bij de eerste marathon. De kosten voor de marathon zijn € 15,-- en € 5,--voor je beennummer. Doordat er vanaf heden gewerkt gaat worden met stoffen beennummers is het niet meer mogelijk om de beennummers terug te nemen.
Ga je volgend seizoen door met de marathon? Dan mag je met hetzelfde beennummer gaan rijden en betaal je alleen de € 15,-- inschrijfkosten.
 
Transponders
Afgelopen seizoen werd er nog wel vaak gewisseld met transponders zonder dat te melden. Dit is erg verwarrend voor de systeembeheerders. Vanaf komend seizoen willen wij dat graag anders aanpakken. Bij aanmelden kun je twee transponders van jou opgeven. Deze twee zullen worden genoteerd in het systeem. Ben je tijdens een marathon vergeten je transponder mee te nemen en leen je er 1 van iemand anders? Dat kan, maar meld dit dan bij het aanmelden door het transpondernummer neer te zetten en erbij ‘leen’ neer te zetten. Dit zorgt ervoor dat de systeembeheerder jou naam bij het transpondernummer ziet. Anders is het een onbekend persoon en word je alsnog niet geklasseerd.
Heb je gedurende het seizoen een nieuw nummer gekregen? Neem dan ook contact op met de systeembeheerders en meld je nieuwe nummer.
Doordat dit het tweede jaar word met de transponder hebben wij een aantal richtlijnen / regels toegevoegd. Graag verwijzen wij jou naar de nieuwe richtlijnen welke te vinden zijn op www.marathonutrecht.wordpress.com/reglementen.
 
Wij kijken al erg uit naar de gezelligste marathon van Nederland en wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij.
Meld je nu dus snel aan via www.marathonutrecht.wordpress.com/aanmelden.
 
Groetjes,
 
De Marathoncommissie