Archief: Nieuwsbrief Jeugd 07/09/2013
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 07/09/2013
Aantal keer bekeken: 4662×


Hallo jeugdleden van de SSVN!

Hierbij weer een nieuwsbrief met hierin informatie over:

 • 13 september: feest 15-jarig jubileum SSVN afgelast!
 • 13 september: nightskate (nieuw!)
 • 13 september: verlengde inschrijftermijn carpoolschema
 • 16 september: diplomaskeeleren en inleveren skeelerkleding
 • 18 september: info-avond schaatsen
 • 21 september: ophalen baankaarten en uitreiken schaatskleding
 • 28 september: eerste schaatstraining en eerste schaatswedstrijd
 • Jury-opleidingen Leisure World Dronten

Jubileumfeest 13 september afgelast!
We hadden het al een keer gemeld en het staat ook al uitgebreid op de website, maar het kan natuurlijk zijn dat je het nog niet had gehoord…Voor de zekerheid toch nog maar een keer: helaas gaat het openingsfeest voor het clubhuis en het 15-jarig bestaan van de SSVN op 13 september niet door!
 

Nightskate, 13 september
Omdat het natuurlijk heel erg jammer is dat we geen feest gaan vieren op 13 september, gaan we iets anders doen! We verwachten jullie op 13 september allemaal om 20.00 uur op de skeelerbaan voor een nightskate.
Een nightskate? Wat is dat nu weer? Dat betekent dat we gaan skeeleren in het donker! Spannend? Een beetje wel, maar ook heel erg leuk!
Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Je mag je papa en mama ook meenemen, op skeelers (of op de fiets). Verder mag je (als je dat hebt) lichtgevende kleding (hesje) meenemen en zo’n lampje dat je om je arm kunt dragen. Heb je die niet, dan is dat geen probleem. We verwachten om 21.00 uur weer op de baan terug te zijn.

Carpoolschema: inschrijven tot 13 september
Ga je schaatsen en willen je ouders nog inschrijven voor het carpoolschema? Dat kan! We hebben de inschrijftermijn verlengd tot 13 september. Dus wil je nog mee, schrijf je dan snel in op jc@ssvn.nl Dit jaar verzamelen en vertrekken we elke zaterdagmorgen om 7.30 uur vanaf de skeelerbaan. Er zal een schema gemaakt worden, welke ouders per week vanaf de skeelerbaan naar Dronten rijden.Het carpoolschema zal op de info-avond worden uitgereikt. Maken je ouders geen gebruik van het carpoolschema, dan gaan wij er van uit dat zij zelf het vervoer regelen voor hun kind(eren).

Diplomaskeeleren en inleveren skeelerkleding, 16 september
De laatste skeelertraining is op woensdag 11 september. Daarna hebben we de nightskate op 13 september en dan sluiten we het skeelerseizoen echt af met het diplomaskeeleren op 16 september. Dit evenement wordt georganiseerd samen met skeelervereniging het Grieze Veen. Jullie kunnen hier aan je ouders laten zien wat je allemaal hebt geleerd in het afgelopen skeelerseizoen! Iedereen krijgt natuurlijk een certificaat. Dit wordt uitgereikt op de info-avond op 18 september.

 • Locatie: markthal aan de Mercuriusweg 48 in Barneveld
 • Tijd: van 18.30 tot 20.00 uur

Zorg dat je op tijd bent, zodat je voldoende tijd hebt om je skeelers en je bescherming aan te trekken.Na afloop van het diplomaskeeleren moet je de skeelerkleding inleveren bij de Jeugdcommissie. Zorg dus dat je een extra setje kleding bij je hebt, zodat je je ter plaatse kunt omkleden.

Info-avond schaatsen, 18 september
Als we het skeelerseizoen hebben afgesloten, wordt het tijd om de schaatsen weer langzaam uit het vet te halen. Omdat voor iedereen het schaatsen in Dronten helemaal nieuw is, organiseren we een informatie-avond over het nieuwe schaatsseizoen. We geven hier bijvoorbeeld informatie over welke kleding je het beste aan kunt trekken, welke schaatsen je nodig hebt en hoe het zit met de wedstrijden, maar ook over het carpoolen en over hoe de trainingen eruit gaan zien. Tijdens deze info-avond worden ook de skeelercertificaten uitgereikt. We zien jullie dus graag allemaal op 18 september!

 • Locatie: Wijkcentrum Corlaer, Rijstegoed 2-4, Nijkerk
 • Tijd: 19.00-20.30 uur

Ophalen baankaarten en uitreiken schaatskleding, 21 september
Op 21 september verzamelen we om 14.00 uur bij Leisure World in Dronten. Je kunt dan je eigen baankaart ophalen. Dit moet je persoonlijk doen, omdat er een pasfoto op je baankaart wordt gemaakt. Heb je op die dag geen tijd om je baankaart op te halen, zorg dan dat je die in ieder geval ophaalt voor 28 september, anders kun je niet meetrainen! Op 28 september kun je je je baankaart dus niet vlak voor de training ophalen.
De Jeugdcommissie zal op 21 september ook de schaatskleding (trui, broek en eventueel een muts) uitreiken. De baan is die dag tot 16.30 uur open. Heb je je baankaart en je kleding opgehaald, dan kun je daarna alvast eventjes het ijs proberen. Op die dag kun je namelijk met korting terecht op de ijsbaan in Dronten. De tarieven zijn:

 • € 2,50 voor personen tot en met 12 jaar
 • € 5,00 voor personen vanaf 13 jaar en ouder

De SSVN-kids kunnen deze keer zelfs gratis schaatsen, want de SSVN betaalt!Kortom: een ideale mogelijkheid om alvast even weer te voelen hoe dat ook al weer ging, dat schaatsen...!

Eerste schaatstraining en wedstrijd, 28 september
En op 28 september is het dan EINDELIJK weer zo ver: de eerste schaatstraining!!!! De baan in Dronten is vanaf 8.15 uur geopend. De trainingen starten zodra iedereen zijn schaatsen en kleding heeft aangetrokken. Zorg dat je op tijd bent zodat je genoeg tijd hebt om je schaatsen en je warme kleding aan te doen. Denk ook vooral aan je muts en je handschoenen en daarna: genieten van de eerste training op het ijs!
De eerste schaatswedstrijd zal gelijk op 28 september worden verreden, ’s avonds van 17.30 tot 20.30 uur. Hoe de inschrijving voor de wedstrijden in zijn werk gaat vertellen we op de informatieavond.

Jury-opleidingen Leisure World
Bent u een ouder van een kind dat ook wedstrijden gaat schaatsen? Dan vragen we u om tijdens het schaatsseizoen mee te helpen tijdens de wedstrijden. Voor deze wedstrijden zijn juryleden nodig. SSVN moet juryleden leveren en daar hebben wij uw hulp bij nodig. Heeft u geen idee wat er als jurylid van u verwacht wordt, maar wilt u het wel graag leren? Geef u dan op voor de basis jury-opleiding van de KNSB. Wilt u graag meer informatie of wilt u zich aanmelden als jurylid en voor deze opleiding, meld dit dan bij de Jeugdcommissie.

De Jeugdcommissie,

Wouter Bouwman
Gosse Visscher
Bea van de Put
Geralde van de Bunt
Henri van Dasselaar
Marjan Voortman