Welkom bij de website van Schaats en Skeeler Vereniging Nijkerk
Geplaatst door: Alex Blom op: 07/07/2012
Aantal keer bekeken: 11519×


De kraam van de Schaats en Skeelervereniging Nijkerk is bijna niet meer weg te denken bij het prachtige wintertafereel op het Randmeer, maar de SSVN is niet alleen op natuurijs te vinden! In de winter wordt er wekelijks getraind op de diverse kunstijsbanen in de omgeving en in de zomer is de vereniging actief op de skeelers (inline skates).

De Schaats en Skeeler Vereniging Nijkerk (SSVN) is in 1998 opgericht en beschikt sinds 2013 over een eigen skeelerbaan waar we op een veilige manier kunnen trainen en lesgeven.  
Skeeleren is iets anders dan skaten. Met skaten gaat het om bochtjes en kunstjes. Bij skeeleren gaat het om snelheid en het toeren, net als bij het schaatsen. Er zijn trainingsgroepen op elk niveau, van beginners die nog nooit op de ijzers of wieltjes hebben gestaan tot toerrijders en wedstrijdrijders.

Daarnaast wordt door de gevorderden vaak toertochten gereden. Bij gebrek aan echte winters in Nederland reizen jaarlijks een 20-tal leden af naar de Weissensee om deel te nemen aan de  Alternatieve Elfstedentocht en nemen daar zowel aan de toertochten als aan de wedstrijden deel. Ook op de skeelers worden in de zomer wekelijks tochten verreden vanaf het clubgebouw aan de Watergoorweg of nemen we op uitnodiging van andere verenigingen of organisaties deel aan kleine of grotere tochten, waaronder bv Klavertje Vier in Achterveld en Elfstedentocht voor skeeleraars in Friesland.

Op deze website vindt je meer informatie over trainingen en activiteiten van onze actieve vereniging. Je bent welkom om een keer te kijken op de trainingen.